• Header-kenniscentrum-1.jpg

Veelgestelde vragen

U kunt bij ons terecht met al uw vragen over onze biologische plantenvoeding, biologische plantstimulatoren, biologische plantversterkers, organische mest, airsock en kweekschema's.

Hiervoor kunt u uiteraard contact met ons opnemen maar wij zijn u ook graag van dienst op het moment dat wij telefonisch of per mail niet direct bereikbaar zijn. Daarom hebben wij op deze pagina de antwoorden op de meest gestelde vragen vermeld.

Algemene vragen

Wat is de beste en makkelijkste kweekmethode voor beginners? 
De makkelijkste kweekmethode voor onervaren telers is onze organische productlijn. Hierbij hoef je de EC en pH niet te meten.

Wat is een substraat?
Een substraat is een (kunstmatige) bodem voor plantengroei, waarin plantenwortels groeien.

Waarom moet ik een andere voedingsstof gebruiken voor de groeiperiode dan voor de bloeiperiode van de plant?
a. In de onderscheiden ontwikkelingsfases heeft de plant de voedingselementen in een andere onderlinge verhouding nodig.
b. Planten die beginnen te bloeien maken de wortelomgeving zuurder. Dit betekent dat in de wortelomgeving andere elementen belangrijker worden.

Wanneer moet ik beginnen met voedingstoffen voor de bloei van de plant te geven?
Zodra u de eerste tekenen van bloei ziet, moet u beginnen met het geven van voedingsstoffen.

Wat is het grootste verschil tussen minerale voedingsstoffen en Biologische, Organische voedingsstoffen?
Het grootste verschil zit in de manier waarop ze ontstaan. Biologische (organische) voedingsstoffen komen langzaam vrij. Minerale meststoffen zijn daarentegen meteen beschikbaar.

Ik wil graag de organische voedingslijn uitproberen, kunt u mij monsters sturen?
Monsters ontvangen is mogelijk. Hiervoor heeft BAC speciaal een Starterskit op de markt gebracht. Vraagt u naar de monsters bij een detailhandelaar. U kunt onze dealers vinden via de volgende pagina.

Wanneer begint de groeifase als ik met zaden kweek? 
Een zaadje kan zich in 5 tot 10 dagen vormen tot een jonge plant. Belangrijk is dat er een goede wortel gevormd is en het blad gezond is. Vanaf dat moment begint de groeifase van de plant.

A&B

Wat betekent A & B?
A & B tezamen zijn alle voedingselementen die een plant nodig heeft. Ze zijn gescheiden in A en B om de oplossingen zo geconcentreerd mogelijk te maken. U dient de A en B voeding altijd in gelijke delen te geven.

Waarom kan ik A & B niet in 1 verpakking krijgen?
A & B in dezelfde verpakking heeft veel meer volume nodig om de voedingsstoffen op te lossen. Meng nooit de A en B concentraten puur met elkaar, omdat dan onoplosbare stoffen wordt gevormd.

PH en EC

Wat is het belang van de pH-graad?
De zuurgraad (pH) beïnvloedt de beschikbaarheid van de verschillende voedingselementen voor de planten. Zorgt u er daarom voor dat de pH altijd binnen het juiste bereik blijft. Raadpleeg hiervoor de pH-staal op onze website.

Wat is EC?
De EC-waarde geeft het totaal aantal in het water opgeloste zouten aan. Dit zijn alle zouten uit het water plus de zouten vanuit de toegevoegde voedingsstoffen.

Waarom moet ik kalk gebruiken als ik mijn aarde wil hergebruiken?
Grond met een lage pH-waarde kan je neutraliseren met calcium en magnesium. Met name aan het einde van een teelt komt vaak lage pH waardes voor. Als de pH van de grond verbetert, neemt ook de groei van de plant toe en zullen alle elementen weer goed opneembaar zijn voor je planten.

Over BAC Online

Ik zie jullie flessen en cans met verschillende kleuren doppen, wat betekent dat?
We hebben voor de verschillende substraten de best mogelijke meststof ontwikkeld. Voor hydro (steenwol) substraten zijn de doppen rood. Voor cocos substraten zijn de doppen blauw en voor aarde substraten hebben we een 1-componenten voeding met groene doppen.

Jullie stimulatoren hebben geen verschillende kleuren doppen?
Nee, dat klopt. Onze wortel- en bloeistimulatoren kan je met elk medium gebruiken. 

Ik ben detailhandelaar en wil uw producten verkopen.
Neem telefonisch contact met ons op of stuur een bericht via het contactformulier.

Waar kan ik de producten van BAC kopen?
Kijk hiervoor bij verkooppunten op onze website. Staat uw winkel hier niet bij? Stuur ons dan een bericht via de website en wij nemen direct contact op met uw winkel.

Wat zijn de openingstijden van BAC?
Neem telefonisch contact op of stuur een bericht via het contactformulier.

Heeft BAC ook een webshop?
Ja, BAC heeft ook een webshop. Deze is te bezoeken via de volgende URL: www.bac-shop.nl

Scroll naar boven