• Header-producten-1.jpg
Home > Minerale Producten
minerale-plantenvoeding-aarde-voeding

Aarde voeding

Sterk geconcentreerde en zeer complete 1 component aarde voeding voor de groei of de bloei periode.

Bekijk product
minerale-plantenvoeding-cocos-voeding

Cocos voeding

Sterk geconcentreerde en zeer complete A&B cocos voeding, voor de groei of de bloei periode.

Bekijk product
minerale-plantenvoeding-f1-extreme-booster

F1 Extreme Booster

BAC F1 Extreme Booster is een zeer sterk geconcentreerde booster.

Bekijk product
minerale-plantenvoeding-hydro-voeding

Hydro voeding

Sterk geconcentreerde en zeer complete A&B hydro voeding voor de groei of de bloei periode.

Bekijk product
minerale-toevoegingen.png

Toevoegingen

Zijn de pH waarden van uw planten te hoog of te laag of hebben uw planten een boost nodig? Gebruik dan één van de onze toevoegingen.

Bekijk producten

Minerale plantenvoeding

Bent u op zoek naar plantenvoeding die uw gewas stimuleert in de groei- en bloeifase? Bij BAC Online kunt u terecht voor de meest complete soorten minerale plantenvoeding, waaronder: 

Wat is minerale plantenvoeding?

Planten hebben, net als mensen en dieren, voedingsstoffen nodig om te groeien en om zich te kunnen ontwikkelen. De juiste hoeveelheid en verhouding van de zogenaamde NPK’s is hierbij van groot belang. NPK staat voor de verhouding van stikstof (N), fosfaat (P) en kalium (K) in een meststof. Dit zijn elementen die de plant altijd nodig heeft als stabiele basis. Ze dragen bij aan de groei, bloei en stevigheid. 

Ook de elementen calcium en magnesium zijn aan de plantenvoeding toegevoegd. Het element calcium zorgt voor het neutraliseren van de zuurgraad, waardoor de bodem niet te zuur wordt. Het element magnesium draagt bij aan een mooie groene kleur van de bladeren, zodat de plant er goed uitziet. 

De minerale meststoffen bestaan niet volledig uit natuurlijke grondstoffen en worden daarom ook wel kunstmest en anorganische meststoffen genoemd. Kunstmeststoffen komen tot stand na een industrieel (chemisch) proces. Wel zijn alle elementen die in de kunstmest voorkomen elementen die ook gewoon in de natuur te vinden zijn. 

Precies afgesteld op de behoeftes van de plant

Het grootste voordeel van kunstmest is dat BAC een aantal recepten heeft samengesteld, die precies afgesteld zijn op de behoeftes van de plant. Afhankelijk van het medium waarop gekweekt wordt kan er heel gericht bemest worden. Alle benodigde elementen zijn aanwezig en de plant hoeft niet te ‘kiezen’ wat hij nodig heeft. Voedingsstoffen uit minerale meststoffen werken bijna altijd sneller dan voedingsstoffen uit organische meststoffen.

Een nadeel van de minerale meststoffen is dat ze niet bijdragen aan een gezond bodemleven, doordat ze opgebouwd zijn uit allerlei zouten. Indien kunstmest verkeerd toegediend wordt kunnen zouten zich gaan ophopen rond de wortels van de plant en zou er wortelschade kunnen ontstaan. Het gebruik van de BAC stimulatoren wordt dan ook ten zeerste aangeraden. 

Al onze minerale plantenvoeding is sterk geconcentreerd en voorzien van de meest hoogwaardige spoorelementen. Wilt u meer informatie of advies ontvangen? Neem dan contact op met één van onze medewerkers. Wij helpen u graag.

Kenniscentrum

De medewerkers van BAC hebben veel kennis op het gebied van het kweken van gewassen. Wij delen onze kennis graag met u.  

Wanneer u vragen heeft over één van onze producten of wanneer u advies wilt ontvangen over de toepassing van onze producten, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Kenniscentrum

Scroll naar boven