Over ons

BAC is producent van plantenvoeding, stimulatoren en plantversterkers voor de biologische en traditionele teelt. Dankzij onze brede teeltkennis en grote assortiment zijn wij sinds 2000 uitgegroeid tot een wereldwijde speler binnen de kwekerijbranche.

Biological Activated Cocktail

BAC staat voor Biological Activated Cocktail. Hoewel onze focus ligt op biologische teelt, staan we ook de traditionele kwekers terzijde. Initiatiefnemer Frits Visser is namelijk van alle agrarische markten thuis. Hij bouwde jarenlang kennis op in de rozenteelt en gebruikt zijn expertise nog steeds als consultant in de land- en tuinbouw. Zowel in Nederland als daarbuiten. In India en Zuid-Amerika is hij vrij bekend om zijn grote kennis op het gebied van bodemleven en micro-organismen; een specialisatie die zijn voorkeur voor de biologische teelt verklaart.

Van losse productverkoop tot oplevering van turn-key projecten

BAC is er voor iedere teler. Of u nu een enkel product koopt of ons vraagt voor een turn-key project: we helpen u graag. Voor grotere telers kunnen wij recepturen naar wens ontwikkelen of aanpassen. Samen zorgen we voor een zo vruchtbaar mogelijke bodem, een gezond gewas en kwalitatief hoogwaardige eindproducten. Zo creëren we een stevig fundament voor een mooie, langetermijnrelatie.

Onze producten

De afgelopen jaren ontwikkelden wij meerdere producten die wij zowel onder onze eigen naam als onder private label leveren:

Onze biologische producten bestaan voornamelijk uit bodemverbeteraars. Een gezonde bodem die wordt gevoed met natuureigen elementen, creëert een divers bodemleven, maakt gewassen weerbaarder tegen ziekten en zorgt voor betere en smaakvollere eindproducten. Voor sommige kwekerijen is het gebruik van biologische producten niet haalbaar. In zo’n geval adviseren wij onze minerale producten. Plantstimulatoren dragen bij aan de voedingsbodem van micro-organismen. Ze zetten biologische of organische mest om in afzonderlijke elementen die het gewas gemakkelijker kan opnemen. Dit zorgt voor een optimale groei.
Naast de ontwikkeling en verkoop van voedingsproducten voor de teelt zijn we gespecialiseerd in waterzuivering. Dergelijke projecten voeren we veelal uit in landen waar het water minder schoon is. Dankzij zuiverder water groeien gewassen harder en is de kans op ziekten kleiner. Ook optimaliseren we in diverse landen de composterings- en fermentatieprocessen.

Certificeringen

De afgelopen jaren hebben we bijna al onze biologische producten voorzien van hoogwaardige keurmerken. Zo hebben velen het Vegan Keurmerk gekregen. Hier zijn we erg trots op. Op deze pagina vindt u alle certificaten op onze producten.

Kenniscentrum en persoonlijk advies

Wij houden onze kennis en expertise over de teelt niet voor onszelf. Deze delen we graag met u via ons kenniscentrum. Hier beantwoorden we veelgestelde vragen en plaatsen we regelmatig informatieve blogs.

Ook kunt u bij ons terecht voor persoonlijk advies. Van simpele doseringsvragen tot ingewikkelde cases: wij proberen iedereen zo goed mogelijk te adviseren.

Neem contact op

Scroll naar boven